Seară Herta Muller la Green Hours

iun. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 15 iunie 2011, de la ora 18.00, la Green Hours, Calea Victoriei nr. 120, Bucureşti, va avea loc lansarea cărţii „Omul este un mare fazan pe lume” de Herta Muller, Editura Humanitas. La eveniment vor vorbi Simona Kessler, Marina Constantinescu, Ioana Gruenwald şi Denisa Comănescu. Seara dedicată premiatei Nobel pe 2009 va fi completată cu o lectură a Maiei Morgenstern şi cu un recital de chitară Maxim Belciug. „Omul este un mare fazan pe lume” este un nou volum în seria de autor Herta Muller.

În anul 1999 Herta Muller a fost propusă de guvernul german la Premiul Nobel pentru Literatură. În anul 2008 Müller a fost propusă pentru a doua oară, din partea Germaniei, pentru acest premiu. După ce a fost nominalizată pentru a treia oară, la 8 octombrie 2009 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură 2009, pentru „densitatea poeziei şi sinceritatea prozei cu care a descris plastic universul dezrădăcinaţilor”, fiind a douăsprezecea femeie care primeşte acest premiu. Valoarea premiului este de 10.000.000 coroane suedeze, ceea ce corespunde cu 972.000 Euro. În realitate un asemenea premiu nu poate fi însă cuantificat, el aducând posesorului o valoare uriaşă, un capital şi o autoritate simbolică. Ceremonia de înmânare a premiului a avut loc la 10 decembrie 2009 la Stockholm. Odată cu primirea prestigioasei distincţii, scriitoarea intră în rândul celor mai mari scriitori de limbă germană, alături de Thomas Mann, Herman Hesse, Heinrich Böll, Günter Grass sau Elfriede Jelinek, toţi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură.

Număr de vizualizări :1408


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro