Revista Arta dezbate despre spaţiul public

iun. 2nd, 2011 | By | Category: Eveniment

De curând, a apărut numărul nr. 1/2011 al revistei trimestriale ARTA, revistă de arte vizuale editată de Uniunea Artiștilor Plastici din România. În format mare, cu 170 de pagini de text și numeroase reproduceri color, revista intenționează să fie o tribună profesionistă și reprezentativă a mediului vizual românesc. Revista a apărut după o întrerupere de zece ani. Din colectivul redacţional fac parte: Petru Lucaci, director; Magda Cârneci, redactor-şef; Corina Duma, graphic design; Andreea Amzoiu, secretar de redacţie. Concepţia grafică şi producţia: igloomedia.

Tema numărului actual este arta în spaţiul public. Interfață între comunitate socială, urbanism și politică, pe de o parte, și proteica vizualitate contemporană, pe de altă parte, arta în spațiul public a devenit un concept foarte prizat de artiști și teoreticieni pe plan internațional, dar și o prezență din ce în ce mai vizibilă și simptomatică sociologic și cultural în orașele românești.

Alte rubrici: proiecte curatoriale, expoziții din țară și din străinătate, eseuri, dosare de artist, interviuri, piața de artă, ancheta de artă, istorie artistică recentă, cartea de artă, info.

Număr de vizualizări :1573


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro