Orchestra Naţională Radio şi Romanian Piano Trio participă la Varna Summer Fest 2011

iun. 20th, 2011 | By | Category: Eveniment

Orchestra Naţională Radio şi Romanian Piano Trio participă la Varna Summer Fest 2011, în perioada 22 – 25 iunie 2011. Oferta românilor este muzica all inclusive: un recital susţinut de Romanian Piano Trio, dar şi două concerte ale Orchestrei Naţionale Radio, sub baghetele dirijorilor Iurie Florea şi Tiberiu Soare.

Concertele vor avea loc, de la ora 19.30, la Opera de Stat din Varna (22 iunie 2011) şi la Centrul de congrese şi festivauri (23 si 24 iunie 2011). Cu farmecul şi vocea sa excepţională, mezzosoprana Ruxandra Donose se va alătura Orchestrei Naţionale Radio, în efortul de a încânta publicul festivalului, fiind urmată, în al doilea concert cu orchestra, de violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma.

G. Enescu, J. Haydn, W. A. Mozart şi L. v. Beethoven fac parte din programul Romanian Piano Trio de pe 22 iunie de la Varna, iar concertele programate în zilele de 23 şi 24 iunie întregesc reţeta cu „ingrediente” româneşti şi universale: T. Brediceanu, Gr. Dinicu, G. Bizet, C. Saint-Saëns, G. Rossini, S. Prokofiev, Th. Rogalski, L. van Beethoven şi D. Sostakovici.

Festivalului de vară de la Varna – cel mai vechi festival de muzică din Bulgaria şi unul dintre evenimentele cu cea mai lungă tradiţie din Europa dedicate muzicii clasice a ajuns la ediţia cu numărul 85.

Concertele vor fi transmise în direct la Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi vor intra în circuitul muzical al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, ceea ce presupune difuzarea lor de către radiourile publice din Europa.

„Pentru Orchestra Naţională Radio este o onoare să participe la un festival de o asemenea anvergură, pentru că o manifestare în domeniul muzicii clasice care a reuşit să ajungă la a 85-a ediţie reprezintă o performanţă. În România nu cred că exista vreun festival de muzică clasică în 1926. Prezentăm la Varna o ipostază tânără, plină de vitalitate a artei interpretative româneşti. Este vorba despre muzicieni consacraţi în România, reprezentanţi ai noului val, şi mă refer atât la soliştii Alexandru Tomescu, Horia Mihail şi Răzvan Suma, cât şi la dirijorii Tiberiu Soare şi Iurie Florea, cărora li se va alătura o vedeta absolută a genului, mezzo-soprana Ruxandra Donose, al cărei nume reprezintă un reper în arta lirică internaţională. Faptul că aceste concerte vor fi accesibile prin radio la nivelul tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene de Radio şi vor fi difuzate şi în direct pe posturile naţionale ne face să credem că impactul lor cultural poate fi mult mai mare decât ne imaginăm acum”, a declarat Oltea Şerban-Pârâu, director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Număr de vizualizări :1163


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro