In memoriam Ion Zubaşcu, la Biblioteca Bucovinei din Suceava

iun. 5th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 6 iunie 2011, ora 14:00 , la Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei din Suceava va avea loc un eveniment in memorian Ion Zubaşcu (1948-2011). Cu această ocazie vor avea loc lecturi din volumele “Omul disponibil”, Editura Brumar, şi “Moarte de om. O poveste de viaţă”, Editura Limes. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei, Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iaşi, Librăriile Alexandria, Agonia.ro, cu participarea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” şi a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Programul face parte din  Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava, intitulată “ROMÂNIA  VORBITĂ  FRUMOS”. Coordonator proiect: scriitoarea Angela Furtună.

Ion Zubaşcu (1948 – 2011) a fost poet, cântăreţ şi ziarist. A publicat volumele de poezie “Gesturi şi personaje” (1982), “Omul de cuvânt” (1991), “Întoarcerea la Dumnezeu” (1995), “Omul disponibil” (I) (1999), “Omul disponibil II” (2009) şi “Moarte de om. O poveste de viaţă” (2010). Poeme din cel mai recent volum al acestuia au fost incluse în antologia “Cele mai frumoase poeme din 2010″ (2011).

Număr de vizualizări :1405


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro