spot_img

Horia Mihail, la Bucharest Music Film festival

Începând de vineri, 24 iunie 2011, în fiecare seară, între orele 18.00 şi 23.00, în Piaţa George Enescu”, în parcarea din vecinătatea Ateneului Român, se desfăşoară spectacole de muzică, proiecţii şi recitaluri. Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a 9 zile, în cadrul Bucharest Film festival, şi este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB. Festivalul cuprinde concerte şi recitaluri suţinute de: Horia Maxim, Filarmonica Oltenia din Craiova, Cvartetul Artmusik, Trio Veritas, Laura Păuna, Grupul Vocal Acapella, Vadim Palmov, Toma Popovici, Horia Mihail, Camerata Regală, Orchestra Sinfonia Bucureşti.

Ringul de dans va fi animat în fiecare zi de weekend.  Patru perechi de dansatori profesionişti  vor valsa alături de publicul spectator. Coregrafia momentelor este semnată de către prim-solista Operei Naţionale Bucureşti, Monica Petrică şi de celebrul Răzvan Mazilu.

Bucharest film festival se află la ediţia a VI-a. Festivalul a început în 2006, printr-un parteneriat cu Primăria Vienei, sub denumirea de MozartFest. După succesul de atunci, s-a dorit continuarea acestei colaborări, care să aducă la Bucureşti atmosfera grădinilor vieneze şi muzică de cea mai bună calitate, iar festivalul a continuat sub denumirea de Vienna Music Film Festival. Manifestarea a devenit tradiţională şi din 2009 organizator este Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB, iar evenimentul se desfăşoară sub numele de Bucharest Music Film Festival.

PROGRAM

24 iunie – 2 iulie

Vineri, 24 iunie

18.30 Ora de vals

19.30 Orchestra Sinfonia Bucureşti  Dirijor: Florin Totan

21.00 Film: Concertul de Anul Nou de la Viena 2011

Sâmbătă, 25 iunie

18.00 Ora de vals

19.00 Recital Horia Maxim – pian

20.00 Camerata Regală Dirijor: Câştigătorul Concursului Jeunesses Musicales 2011

Solistă: Simina Croitoru – vioară

21.00 Film: Celebrare Gustav Mahler

Duminică, 26 iunie

18.30 Ora de vals

19.30 Orchestra Naţională Radio Dirijor: Tiberiu Soare

21.00 Film: Concert festiv al Filarmonicii din Viena

Luni, 27 iunie

19.30 Grupul Vocal Acapella  Dirijor: George Miron

20.00 Recital Laura Păuna – pian (Africa de sud)

21.00 Film: De la A(nna Netrebko) la Z(ubin Mehta) – Gală în onoarea lui Ioan Holender

Marţi, 28 iunie

19.00 Recital „Bursieri Tinere Talente” ai Fundaţiei Principesa Margareta a României

20.00 Recital Horia Mihail – pian

21.00 Film: Romeo şi Julieta – Charles Francois Gounod

Miercuri, 29 iunie

19.30 Trio Veritas

Mădălina Florescu – pian,

Mihaela Anica – flaut,

Laurenţiu Darie – fagot

20:00 Cvartetul Artmusik

Marius Biclea – vioară,

Emil Stegar – vioară,

Florin Matei – violă,

Dan Joiţoiu – violoncel

21:00 Film: Filarmonica din München la Vatican

Joi, 30 iunie

19:00 Recital „Bursieri Tinere Talente” ai Fundaţiei Principesa Margareta a României

20:00 Recital Toma Popovici – pian

21:00 Film: Cei trei tenori (Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras)

Vineri, 01 iulie

19:00 Ora de vals

20:00 Orchestra Naţională Radio Dirijor: Tiberiu Soare

Solist: Vadim Palmov – pian (Rusia)

21:00 Film: BBC Proms: Simfonia nr. 4 şi nr. 5 – Gustav Mahler

Sâmbătă, 02 iulie

19:00 Ora de vals

20:00 Filarmonica Oltenia din Craiova Dirijor: Emil Siegbert Maxim

Solişti: Diana Ţugui – soprană,

Hector Lopez – tenor (Mexic)

21:00 Film: Simfonia nr. 8 – Gustav Mahler

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508