Gravuri de Katsushika Hokusai, expuse la Muzeul Naţional de Artă

iun. 28th, 2011 | By | Category: Proiecte

Joi, 30 iunie 2011, ora 17.00, la Muzeul Naţional de Artă al României, publicul poate participa la o vizită cu ghidaj gratuit, în cadrul expoziţiei de gravură japoneză „Pelerinaj la Muntele Fuji. Gravuri de Katsushika Hokusai”. Prezentarea este susţinută de Carmen Brad, curatorul expoziţiei şi specialist în arta extrem orientală.

Deschisă până la sfârşitul lunii iulie 2011, expoziţia prezintă seria intitulată „Cele treizeci şi sase de vederi ale muntelui Fuji” realizată de marele gravor Katsushika Hokusai (1760-1849). Această serie de gravuri, căreia autorul i-a adăugat ulterior încă zece lucrări, a fost publicată pentru prima data între anii 1829-1833.

Participarea se face pe bază de programare la adresa de e-mail mariana.banciu@art.museum.ro. Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită.

Număr de vizualizări :2031


One Comment to “Gravuri de Katsushika Hokusai, expuse la Muzeul Naţional de Artă”

  1. Mircea Ciuca spune:

    O expozitie la care nu ar trebui sa lipseasca nici un artist, fotograf si pasionatii de pictura. Ceea ce veti vedea la Muzeul National de Arta nu este doar pictura ci imbinarea perfecta a omului cu natura, cu ajutorul culorii si a penitei.
    Pana la inchiderea expozitiei, voi merge inca odata. Din cate am inteles s-a prelungit pana pe 4 septembrie.
    Sper sa va placa; merita pe deplin!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro