Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala primeşte înscrieri până pe 30 iunie 2011

iun. 11th, 2011 | By | Category: Postcard

Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala, cel mai important festival de gen din Suedia, primeşte înscrieri în competiţie până pe 30 iunie 2011. Cea de-a 30a ediţie a festivalului se va desfăşura în perioada 24-30 octombrie 2011. În fiecare an se proiectează în jur de 300 de scurtmetraje, organizate în cinci secţiuni.

Festivalul este unul dintre puţinele din Europa recunoscute de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, ceea ce înseamnă că filmul recompensat cu marele premiu al festivalului, Uppsala Grand Prix, este nominalizat automat la Premiile Oscar. Regulamentul de inscriere poate fi găsit aici.

Institutul Cultural Român de la Stockholm este partener al Festivalului Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala încă din 2007. În această perioadă, filmele româneşti s-au bucurat nu numai de o bună vizibilitate, ci şi de premii importante: Marele Premiu al Festivalului pentru „Lampa cu căciulă” de Radu Jude, în 2007, şi „Colivia” de Adrian Sitaru, în 2010, şi Premiul Juriului pentru „Interior. Scară de bloc„ de Ciprian Alexandrescu, în 2008. Până în prezent, invitaţii ICR Stockholm la festival au fost regizorii Anamaria Chioveanu, Marian Crişan şi Paul Negoescu, producatorii Bogdan Crăciun, Paul Sorin Damian, Monica Lazurean-Gorgan, Ada Solomon şi criticul de film Andrei Gorzo.

Număr de vizualizări :1292


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro