Editura Polirom, prezentă la Noaptea Institutelor Culturale

iun. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 24 iunie 2011, în cadrul Nopţii Institutelor Culturale, Editura Polirom se înscrie cu mai multe evenimente editoriale: lansări de carte şi lecturi publice.

Începând cu ora 17.00, la Librăria Cărtureşti din cadrul Institutului Francez (B-dul Dacia nr. 77), va avea loc lansarea celui mai recent roman al lui Michel Houellebecq, „Harta şi teritoriul”, recompensat în 2010 cu Prix Goncourt, cel mai prestigios premiu literar francez. „Harta şi teritoriul” (traducere din limba franceză de Daniel Nicolescu) este o imagine în răspăr a lumii artei contemporane şi a caracterului profund comercial al producţiilor sale, ce-şi vehiculează la nesfârşit amalgamul de clişee. 
Participă scriitorul Cezar Paul-Bădescu şi criticul literar Adina Diniţoiu.
Moderator Oana Boca.

La Institutul Cervantes (str. Marin Serghiescu nr. 12), începând cu ora 18:30, va avea loc lansarea celui de-al doilea volum al trilogiei „Chipul tău mâine. Dans şi vis” de Javier Marías, un proiect literar ambiţios, ce aminteste pe alocuri de „jocul cerebral” al lui Borges, de umorul negru al lui Pynchon şi de lirismul meditativ al lui Proust.
Participă Juan Carlos Vidal, directorul Institutului Cervantes, Andrei Ionescu, traducătorul cărţii, şi scriitorul T.O. Bobe.
Moderator Oana Boca.

Tot Institutul Cervantes va găzdui, începând cu ora 19.30, un dialog pornind de la romanul „Iubirile croitoresei”, de Maria Duenas, bestsellerul spaniol al anului 2010, o carte aflată în curs de traducere în peste 25 de limbi şi care urmează să fie adaptată pentru TV, într-o mini-serie de 13 episoade care se vor difuza la sfârşitul acestui an.
Participă Ileana Scipione, traducătoarea cărţii, şi criticul literar Elisabeta Lasconi.

La sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 33), de la ora 19.30, Editura Polirom, în parteneriat cu Institutul Portughez, organizează o lectură din volumul „Călătorie prin Portugalia”, de Jose Saramago (traducere din limba portugheza de Georgiana Bărbulescu). Citeşte actorul Dan Murzea.
Evenimentul coincide cu lansarea expoziţiei „Privirile Româneşti asupra Lisabonei”, 40 de lucrări ce aparţin profesorilor şi absolvenţilor şcolii de Poetică Fotografică Francisc Mraz.

Număr de vizualizări :1712


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro