Cristina Hoffman, directorul ICR Berlin, aleasă vicepreşedinte al cluster-ului EUNIC berlinez

iun. 28th, 2011 | By | Category: Postcard

Cristina Hoffman, directorul ICR Berlin, ocupă, începând din 28 iunie 2011, timp de doi ani, funcţia de vicepreşedinte al conducerii EUNIC Berlin. Din consiliul de conducere al cluster-ului berlinez mai fac parte dr. Carine Delplanque (Institutul Cultural Francez) – preşedinte şi dr. Eleftherios Ikonomou (Fundaţia Culturală Elenă).

Cluster-ul berlinez al reţelei EUNIC este cel mai mare din Europa, cu 32 de instituţii prezente: 14 membri fondatori (printre care şi ICR Berlin), 14 membri asociaţi şi 4 invitaţi permanenţi. Cristina Hoffman a fost votată în unanimitate de membrii fondatori pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte.

Cristina Hoffman este directorul ICR Berlin din 2010. A plecat din România în urmă cu 32 de ani, după ce a absolvit IATC – secţia actorie. A lucrat o vreme la München, ca script girl şi asistent de film, iar în anii ’80 s-a mutat la Paris, unde s-a specializat în montajul de film şi video. A lucrat pentru diverse posturi de televiziune – ZDF, ARD, France 5 – înainte să se profileze pe producţia şi coproducţia de filme de televiziune şi de cinema. În ultimii 15 ani a fost reprezentanta German Films în Franţa. Şase ani a făcut parte şi din comitetul de selecţie al Festivalului de Film de la Berlin, fiind în acelaşi timp delegata Berlinalei în ţările Europei Centrale şi de Est. Din 2007 încoace a colaborat şi cu Semaine de laCritique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes. În România a iniţiat seria de workshop-uri Aristoteles, care au loc de cinci ani cu sprijinul ARTE France – un workshop în care studenţi sau absolvenţi de film din Europa Centrală şi de Est învaţă, într-o lună şi o săptămână, să însoţească un film documentar de la idee la produs final. În Franţa a locuit, în medie, 30 de ani, păstrând mereu contactul cu Germania.

Număr de vizualizări :1489


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro