Constantin Bălăceanu-Stolnici conferenţiază la ArtSociety

iun. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 23 iunie 2011, de la orele 19.00, la Palatul Cesianu – Racoviţă (str. C.A. Rosetti nr. 5 din Bucureşti), Constantin Bălăceanu-Stolnici deschide seria întânirilor „Memorabilia” ale Centrului de Conferinţe ArtSociety, cu dezbaterea „Geneza culturii şi a artei”.

Constantin Bălăceanu-Stolnici (n. 6 iulie 1923, Bucureşti) este un om de ştiinţă român, medic neurolog, pioner în domeniul neurociberneticii, profesor de Neuropsihologie şi Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române. Descendent al Bălăcenilor, veche familie boierească aparţinând nobilimii pământene, căreia în secolul al XVII-lea aula imperială vieneză i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German şi i-a concesionat stema. Bălăceanu-Stolnici a urmat Liceul „I.C. Brătianu” din Piteşti, unde a dat bacalaureatul în 1941. Între anii 1941-1947 urmează cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti, obţinând în 1948 titlul de Doctor în Medicină şi Chirurgie, cu teza Consideraţii asupra complexului cerebelo-dento-olivar, realizată sub conducerea profesorului Ion T. Niculescu. În 1967 a fost confirmat Doctor în Ştiinţe Medicale de către IMF-Bucureşti şi Ministerul Învăţământului.

De-a lungul timpului a primit mai multe distincţii: Membru de onoare al Academiei Române, Doctor honoris causa al Universităţii „Gr.T.Popa” din Iaşi, al Universităţii din Petroşani şi al Universităţii Ecologice din Bucureşti, a fost decorat cu „Crucea Patriarhală”, laureat al „Marelui Premiu” al Societăţii Franceze de Sinteze Înalte, a primit Meritul Maltez în grad de Ofiţer, Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, a fost Membru de onoare al Grupului de Acţiune Antidrog – România şi a primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Număr de vizualizări :1386


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro