Colecţie de porţelanuri pictate manual pentru automobilele MINI

iun. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Luna aceasta, Ana Wagner (Atelierul Wagner Arte Frumoase şi Povesti) ne surprinde cu o nouă colecţie de porţelanuri, Mini Plates. Această colecţie de platouri fantezie a fost creată special pentru brandul de automobile MINI, la invitaţia Automobile Bavaria.

Colecţia conţine platouri din porţelan autentic românesc, înnobilat cu desenul-fantezie al Anei Wagner. Acelaşi model, un ghepard înconjurat de vegetaţii fantastice, este replicat în cele patru declinări de culoare ale automobilului MINI -fuchsia, galben, verde, turquoise. Fiecare piesă din porţelan este lucrată manual, prin tehnica decalcomaniei combinată cu pictura manuală, peste care au fost aplicate inserţii de aur pur.

“Porţelanul pictat manual de Ana Wagner şi brandul MINI au o serie de trăsături comune pe care am dorit să le comunicăm prin lansarea acestei colecţii. Sunt de avangardă, sunt şi retro, sunt şic şi sunt altfel decât tot ce ai văzut până acum – te îndrăgosteşti iremediabil de poveştile-fantezie din porţelan, la fel cum te îndrăgosteşti de un MINI.” (Ana Wagner)

Ana Wagner – creatoarea mărcii «Wagner – Arte Frumoase şi Povesti» şi co-proprietara manufacturii şi magazinului Wagner din Bucureşti. Conduce o echipă de 5 artişti, absolvenţi de Arte Frumoase. Este absolventa Academiei de Arte Plastice din Bucureşti şi a urmat cursuri de specializare în domeniul gravurii şi al picturii pe porţelan în Budapesta şi Barcelona, respectiv în Paris. A studiat in detaliu tehnica picturii pe porţelan peste glazură la manufacturile de porţelan de la Sevres şi Limoges, prin vizite repetate în muzeele şi atelierele de creaţie ale acestor faimoşi producători de porţelan. Ana Wagner a avut expoziţii personale şi de grup atât în România cât şi în oraşe ale Europei. În câteva din aceste evenimente a colaborat sau a avut ca parteneri mărci de renume mondial ca Vileroy & Boch.

Număr de vizualizări :1681


One Comment to “Colecţie de porţelanuri pictate manual pentru automobilele MINI”

  1. Nu ezitati sa intrati si pe http://www.porphyras.ro – un adevarat boutique online cu obiecte din portelan pictat manual!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro