Catrinel Pleşu şi Lidia Bodea, invitate la „Literatura de azi”

iun. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 20 iunie 2011, de la ora 21.30, pe TVR Cultural va fi transmisă ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Literatura de azi”. Invitatele criticului Daniel Cristea-Enache, gazda emisiunii, sunt Catrinel Pleşu şi Lidia Bodea. Producătorul emisiunii este Carmen Dăncescu.

Catrinel Pleşu, cu o bogată experienţă de traducător, este director la Centrul Naţional al Cărţii, din cadrul Institutului Cultural Român. Înfiinţat în 2007, CNC sprijină traducerea şi promovarea literaturii române, prin programele TPS (Translation and Publication Support Programme), 20 de autori, Publishing Romania şi programul Burse pentru traducători (în formare şi profesionişti).

Lidia Bodea este, din 2007, directorul general al Editurii Humanitas şi predă cursul de literatură ebraică contemporană la Facultatea de limbi străine, Universitatea Bucureşti.

Humanitas după 20 de ani înseamnă, în cuvintele Lidiei Bodea, „peste 2.000 de titluri, înseamnă milioane de exemplare care s-au vândut. Înseamnă un pariu câştigat şi o promisiune făcută la început, în ‘90, de Gabriel Liiceanu, când a pornit cu editura la drum, promisiunea de a întoarce cărţile acasă.”

Număr de vizualizări :4158


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro