Bijuteriile Bibliotecii Judeţene Timiş

iun. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 16 iunie 2011, cu începere de la ora 19.00, în mansarda Bastionului Theresia a Bibliotecii Judeţene Timiş are loc o prezentare a „Bijuteriilor Bibliotecii”. Astfel, cei prezenţi vor putea admira cele mai interesante achiziţii ale instituţiei, de la cea mai veche la cea mai nouă.

Sub denumirea „Bijuteriile Bibliotecii Judeţene Timiş”, va avea loc un eveniment menit să aducă mai aproape cititorii, care vor face cunoştinţă cu secţiile bibliotecii dar şi cu noua secţie a instituţiei.

Cu ocazia aceluiaşi eveniment va avea loc şi un spectacol al trupei de dans Magnum Tim: o peregrinare coregrafică pe la curţile Europei vechi şi noi.

Biblioteca Judeţeană Timiş a fost fondată la 29 octombrie 1904, sub denumirea de Biblioteca publică cu caracter ştiinţific a oraşului Timişoara.
Ea şi-a început activitatea cu un fond de publicaţii de 27.850 volume.
Astăzi, biblioteca oferă cititorilor săi aproximativ 750.000 de publicaţii – cărţi, periodice şi alte documente grafice şi audio-vizuale, în limba română şi în limbi străine.
Anual, achiziţionează 15.000 de unităţi de bibliotecă, însumând 2.400 de titluri; înscrie peste 17.000 de cititori, difuzează aproape 500.000 de volume şi înregistrează o frecvenţă de peste 200.000 de cititori.
Prin structura colecţiilor pe care le deţine, Biblioteca Judeţeană Timiş are caracter enciclopedic şi se adresează tuturor categoriilor socio-profesionale.

Număr de vizualizări :1409


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro