Bianca Ionescu lansează CD-ul „Tea Time”

iun. 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 1 iulie 2011, ora 19.00, în Foaierul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, Bianca Ionescu va lansa de CD–ul „Tea Time”, ce conţine reluări ale unor piese celebre precum “Padam, padam”, “Sabor a mi”, “Parole, parole”, “Big spender” sau “Caruso”, alături de piese celebre româneşti. Discul mai conţine şi compoziţia proprie “Nu eşti de vină tu”, dar şi alte două compoziţii aparţinând compozitorilor Marius Ţeicu şi Cezar Bălan. La lansare vor participa, ca invitaţi, şi vor interpreta alături de Bianca Ionescu, cunoscuţii interpreţi Daniela Vlădescu, Ozana Barabancea, Tony Zidaru, Cezar Bălan şi Paul Ballo.

Bianca Ionescu este solistă a Teatrului Naţional de Operetă, absolventă a Conservatorului de Muzică din Bucureşti (1983) la clasa de Canto a Artei Florescu şi Doctor în muzică, în domeniul Operetei româneşti (din 2005). Repertoriul său include 20 de roluri principale de operetă şi 10 titluri de operă. Printre rolurile interpretate se numără: Adela în „Liliacul”, Franzi în „Sange vienez”, Anina în „O noapte la Veneţia”, Arsena în „Voievodul ţiganilor”, Vallencienne în „Văduva veselă”, O Lia San în „Victoria şi-al ei husar”, Mania în „Contesa Maritza”, Maria în „Poveste din Cartierul de Vest” şi Edyth van Hopper în cea mai recentă producţie a Teatrului Naţional de Operetă, musicalul „Rebecca”. A susţinut, de-a lungul timpului, concerte cu aproape toate filarmonicile din ţară şi cu Orchestra Naţională Radio, alături de care a înregistrat numeroase arii de operetă. În 1994 preia conducerea corului de copii “Minisong”, înfiinţează corul “Ministars” şi are turnee în aproape întreaga lume atât ca solistă vocală, cât şi ca dirijor de cor. Este preşedinta Asociaţiei Culturale “Bianca Ionescu” (2004). A obţinut, de-a lungul timpului, distincţii la concursuri internaţionale de canto: Premiul SABAM pentru muzică modernă şi contemporană (Verviers, Belgia – 1983) şi Premiul II la Concursul Internaţional de canto (Hertogenbosch, Olanda – 1983). Discografia sa include: „Muzica din filme” (vol. I – 1984 si vol II – 1989), „S-a născut o stea” (1998) şi „Hai acasă puişor” (1999).

Număr de vizualizări :1456


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro