„Tactici pentru aici şi acum” – tematica Bucharest Biennale 5

iun. 17th, 2011 | By | Category: Postcard

Răzvan Ion şi Eugen Rădescu, organizatorii Bucharest Biennale 5, care se va desfăşura în perioada 25 mai – 22 iulie 2012, au făcut publică tematica acestei ediţii: „Tactici pentru aici şi acum”.

Bucharest Biennale 5 reliefează creaţia unor artişti al căror portofoliu nu constă neapărat în situaţii evidente, ci mai degrabă în strategii investigative, indirecte sau informale, care posedă propria lor formă de putere.
Bienala va fi dezvoltată în jurul unui număr de proiecte comisionate, ce se vor desfăşura în locaţii identificate, precum Pavilion dar şi în alte medii/locaţii educationale, academice, şi în mod ideal, locaţii publice şi spaţii deschise, cum ar fi pieţele publice, panourile publicitare, ecranele mass-media şi vitrinele.

Proiectele artiştilor pentru spaţii şi contexte din Bucureşti vor atinge o varietate de surse şi locaţii, ca o manieră de reîmprospătare a dialogului în jurul subiectelor mai vechi, re-imaginarea unor narări specifice, sau pot sugera unele noi.
”Ceea ce face diferenţa între sistemul formal propus de reţeaua oficială a puterii de stat prin minister şi educatia informală, propusa de proiectul Free Academy, din care face parte şi Bienala, este crearea a ceea ce apare în discursul educaţional ca un «cetăţean activ» – acel tip de cetăţean care participă în dezbaterea socială, care este un agent al schimbării, care propune termenii de dezvoltare, care are atitudinea, resursele şi competenţele pentru a se implica.” (Eugen Rădescu)

Număr de vizualizări :1413


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro