„Poker” de Bogdan Coşa, lansat la Braşov

iun. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Volumul de debut al lui Bogdan Coşa, „Poker”, Editura Cartea Românească, va fi lansat joi, 9 iunie 2011, la Braşov, la Mansarda Casei Baiulescu. Acest volum a  fost selectat în urma Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească – ediţia 2010.

Lansarea volumului va avea loc cu începere de la ora 18.00, la Mansarda Casei Baiulescu din Braşov (Bulevardul Eroilor nr. 33) unde, alături de autor, vor mai vorbi şi Alexandru Muşina şi Caius Dobrescu.

”Poker” este unul dintre cele mai bine vândute titluri ale editurii Cartea Românească la Salonul Internaţional de Carte Bookfest (25-29 mai 2011), romanul ocupând locul II în top 5 vânzări Cartea Românească la această ediţie a târgului, după „Teme” al lui Nicolae Manolescu, fiind urmat, în ordine, de „Medgidia, oraşul de apoi” de Cristian Teodorescu, „Viaţa lui Kostas Venetis” de Octavian Soviany şi „Berlinul meu e un monolog” de Nora Iuga.

Alexandru Muşina: „Bogdan Coşa debutează cu un roman bine scris, trendy, care exprimă o nouă mentalitate, o nouă vârstă socioculturală, cea a „generaţiei Y”. Succes va avea, sunt convins. Totul e să nu se oprească aici”.

Caius Dobrescu: „Nici un cuvânt în plus. Nici un cuvânt în minus. Un ritm extraordinar. Bogdan Coşa are în raniţă bastonul de mare prozator”.

Bogdan Coşa: „Acest roman a fost scris din prima seară în care am intrat la masa de poker  –  îmi amintesc perfect camera plină de fum şi sentimentul vag că fac ceva ilegal. Ştiam că aici se va ajunge. Au urmat rescrieri, noapte după noapte, în ochii jucătorilor, în sunetul de jetoane aruncate pe masă, trei ani la rând. Apoi m-am retras şi, astă-vară, l-am pus pe hârtie în 13 nopţi albe”.

Bogdan Coşa s-a născut la 24 ianuarie 1989, la Codlea, judeţul Braşov. Absolvent al Facultăţii de Litere (Universitatea „Transilvania” din Braşov), specializarea Limbă şi Literatură Română – Limbă şi Literatură Engleză, promoţia 2007-2010, în prezent este masterand al Facultăţii de Litere (Universitatea din Bucureşti), secţia Teoria Literaturii şi Literatură Comparată. Publică articole şi texte literare în revistele Observator Cultural, Cultura, Tomis, Astra, dar şi în reviste exclusiv online.

Număr de vizualizări :3533


One Comment to “„Poker” de Bogdan Coşa, lansat la Braşov”

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro