„Cioplitorul în piatră” de Camilla Lackberg

iun. 29th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Trei, în colecţia Fiction Connection, a apărut romanul poliţist „Cioplitorul în piatră” de Camilla Lackberg. Cea mai populară scriitoare suedeză de romane poliţiste este cunoscută pentru volumele „Prinţesa gheţurilor” şi Predicatorul”.

Combinând elemente ale şcolii clasice de literatură poliţistă cu o sensibilitate nordică, „Cioplitorul în piatră”, al treilea thriller psihologic al Camillei Lackberg, aduce din nou în prim-plan cuplul Patrik Hedström, ambiţiosul poliţist din Fjallbacka şi Erica Falck.

« Cioplitorul în piatră » continuă seria senzaţionalelor romane poliţiste ale Camillei Läckberg. Povestea principală e presărată ingenios cu secvenţe din trecut, a căror semnificaţie devine evidentă pe măsură ce acţiunea progresează. Lackberg ştie să descrie atmosfera claustrofobiăa din sânul micii comunităţi în care toată lumea se cunoaşte, iar în spatele unei figuri respectabile se poate ascunde o minte criminală.» (The Times)

«Camilla Lackberg este probabil scriitoarea suedeză cea mai provocatoare a momentului… Forţa ei de atracţie stă în amestecul de realism şi analiza psihologică subtilă din romanele sale.» (The Independent)

Camilla Lackberg s-a născut în 1974. Înainte de a deveni cea mai populară scriitoare suedeză de romane poliţiste, ea a lucrat mai mulţi ani ca director de marketing şi product manager. Înscrierea la un curs de creative writing i-a schimbat destinul.

Număr de vizualizări :1836


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro