“Spaţiu şi timp. Apărarea pasivă” de Aurel Rău

iun. 5th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Romanele istoriei”, a apărut volumul “Spaţiu şi timp. Apărarea pasivă” de Aurel Rău, volumul II.

“Pornit din mediul rural (…) Aurel Rău nu retrăieşte (…) amintirea plaiurilor natale cu nostalgia simplităţii psihologice şi sociale a tărâmului părăsit; în complicatul mediu urban el nu se simte un dezrădăcinat, precum poeţii ardeleni din generaţia anilor `30, care, pe urmele lui Iosif şi Goga, rămăseseră în sufletele lor nişte ţărani, refractari faţă de oraşul care, credeau ei, îi înstrăinează de ei înşişi, de fiinţa lor ancestrală, curată.”, a scris I. Negoiţescu.

Număr de vizualizări :1688


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro