“motocicleta de lemn” de Ştefan Manasia

iun. 23rd, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Charmides va apărea un nou volum de poeme semnat de Ştefan Manasia, intitulat “motocicleta de lemn”.

“Patru poeme lungi intersectate ca braţele în deltă. Trei poeme narative decopertează urbanul şi un ciclu anume strică ipocrizia bucolică. Mai poate poezia salva pe cineva? Ca proştii, de o sută de ani. Cum aş putea scrie eu despre “motocicleta de lemn” fără să-mi stea în gât? “Tchukudu” se numeşte vehicolul folosit de nativii congolezi pentru a transporta (lemn, cărbune, alimente) şi descoperit de europeni ca obiect funny (vezi pe youtube), artizanat, piesă de muzeu etc. Colonialismul şi rasismele sunt încă la ele acasă în mintea bătrânelor pisici europene. Dar asta e deja prea mult iar eu aş arde mustăţile criticilor literari la flacăra brichetei.

Ofer bucurie curată, cer distincţie, gust, respect, love.”, a spus Ştefan Manasia.

Ştefan Manasia (n.1977) este autorul a trei cărţi de versuri: “Amazon şi alte poeme”(Tritonic, 2003; Vinea, 2005), “cînd TU vii” (ediţie samizdat, 2007) şi “cartea micilor invazii” (Cartea Românească, 2008). Volumele sale au fost distinse cu premiul de poezie al filialei clujene a USR – în 2003 şi în 2008 – şi cu premiul revistei Manuscriptum pentru anul 2008. În prezent redactor al revistei de cultură Tribuna şi mentor al Clubului de Lectură “Nepotu’ lui Thoreau” din Cluj.

Număr de vizualizări :1612


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro