“Frumuseţea infinitului. Estetica adevărului creştin” de David Bentley Hart

iun. 9th, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia “Plural. Religia”, va apărea în curând volumul “Frumuseţea infinitului. Estetica adevărului creştin” de David Bentley Hart, în traducerea lui Vlad Dărăban, cu un studiu introductiv de Mihail Neamţu şi Vlad Dărăban.

David Bentley Hart este teolog ortodox, filosof, scriitor şi critic cultural. A predat la University of Virginia, University of St. Thomas, Duke Divinity School şi Loyola College din Maryland. În prezent este profesor invitat la Providence College, catedra de Cultură Creştină. Marile teme care îl preocupă în teologia filosofică sunt rezumate în eseul „Offering of the Names”, în timp ce expunerea integrală a propriei viziuni teologice e realizată în „Frumuseţea infinitului”, ce poate fi considerat din acest punct de vedere un veritabil opus magnus.

Număr de vizualizări :1610


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro