Volumul de versuri “Continuum” de Nina Cassian, lansat în Suedia

mai 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 18 mai 2011, ICR Stockholm lansează cea mai recentă plachetă de versuri a Ninei Cassian. Volumul “Continuum” a apărut în limba engleză în 2009, fiind publicat în această primăvară şi în traducere suedeză, la Editura Tranan (trad. Dan Shafran). La lansare participă Carl-Michael Edenborg, scriitor şi jurnalist, Hanna Nordenhök, poet şi critic literar, şi Basia Frydman, actriţă la Teatrul Dramatic Regal din Stockholm. Cu această ocazie va fi lansată şi antologia de poezie contemporană românească “Om jag inte får tala med någon nu”, care cuprinde selecţii din versurile celor 27 de poeţi invitaţi de ICR Stockholm la Salonul de poezie şi atelierul de traduceri în cei patru ani de la înfiinţare. Salonul de poezie de la ICR Stockholm a fost deschis în 2008 chiar de către Nina Cassian.

Primul volum al Ninei Cassian în suedeză a apărut în acelaşi an, 2008, sub titlul “Mirakelkvinnan” (Editura Ellerströms, trad. Dan Shafran). Cartea a fost întâmpinată cu entuziasm de către presa suedeză, care a descris-o drept „poezie de clasă mondială”, „plină de culoare, de o profundă originalitate” (Svenska Dagbladet), „grandioasă şi independentă”, „de o puternică senzualitate” (Boråstidning), „o scriitură proaspătă şi vie, demnă de un public internaţional” (Uppsala Nya Tidning), “o voce plină de individualitate, expresie curajoasă a libertăţii” (Kristianstadsbladet).

Număr de vizualizări :2061


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro