Ultima reprezentaţie din această stagiune a operei „Cei patru bădărani”, la ONB

mai 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Spectatorii care nu au avut ocazia să vadă cea mai recentă premieră lirică a ONB – „Cei patru Bădărani” („I Quatro Rusteghi”), versiunea pentru operă a cunoscutei piese de teatru semnate de Carlo Goldoni, au ocazia să asiste la ultima reprezentaţie în cadrul acestei stagiuni, la spectacolul programat vineri, 20 mai 2011, de la ora 19:00. Reprezentaţia se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Ciprian Teodoraşcu.

O montare modernă, un decor neconvenţional care surprinde publicul prin redarea atmosferei veneţiene graţie plasării întregului decor pe un covor de apă ce acoperă scena ONB, un subiect bazat pe situaţii comice şi o distribuţie tânără şi de valoare înseamnă împreună un spectacol ce nu trebuie ratat!

Comedia muzicală în trei acte  „I Quatro Rusteghi” („Cei patru bădărani”) compusă de Ermanno Wolf-Ferrari (1876 – 1948) – pe un libret de Giuseppe Pizzolato – a avut premiera pe scena ONB în data de 16 aprilie 2011.

Acţiunea spectacolului se petrece la Veneţia, la finalul celebrului carnaval, când escapadele amoroase şi travestiurile sunt la ordinea zilei. Tânăra Lucietta vrea să se mărite pentru a scăpa de tirania tatălui ei, un bădăran “veritabil”. Întâmplările vor prinde viaţă graţie unei distribuţii de valoare, din care vor face parte artiştii şi colaboratorii ONB: Mihnea Lamatic, Sorana Negrea, Simonida Luţescu, Vicenţiu Ţăranu, Lucian Corchiş, Tina Munteanu, Ştefan Schuller, Leonard Bernad, Crina Zancu, Mihai Lazăr, Valentina Tudose. Îşi vor da concursul şi artişti ai companiei de teatru “Dell’Arte” (înfiinţată de Mihai-Gruia Sandu), trupă ce adoptă stilul de joc al commediei dell’arte.

Număr de vizualizări :1493


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro