Specialiştii în arheologie din Moldova se vor pregăti în România

mai 12th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 9 mai 2011, domnul Pîrvu Ionică, directorul general al Centrului de Pregătire Profesională în Cultură (CPPC), a participat la Conferinţa “Formarea profesională în domeniul managementului patrimoniului arheologic”, la invitaţia vice-ministrului culturii din Republica Moldova. Conferinţa a fost organizată de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova si Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău.

Pe durata conferinţei au fost discutate priorităţile si modalităţile de formare profesională în domeniul managementului patrimoniului arheologic în Republica Moldova. În urma acestor discuţii s-a convenit ca în cursul lunii septembrie 2011, Centrul de Pregătire Profesională în Cultură să găzduiască un număr de 10 tineri specialişti din Republica Moldova, pentru un stagiu de pregătire în domeniul managementului patrimoniului arheologic, astfel încât aceştia să poată forma un prim nucleu de profesionişti ai Agenţiei Naţionale Arheologice din Republica Moldova.

CPPC este o instituţie publică autofinanţată, subordonată Ministerului Culturii si Patrimoniului Naţional, ce are drept misiune să ducă la îndeplinire strategia acestuia de formare profesională în domeniul culturii.

Pentru mai multe informaţii despre activităţile şi proiectele CPPC, consultaţi adresa web: www.cppc.ro

Număr de vizualizări :2543


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro