Simona Maria Vladu expune “Oscillation”, la Tea House

mai 12th, 2011 | By | Category: Postcard

Vineri, 13 mai 2011, ora 19:00, la Tea House (Str. Erou Ion Călin nr. 25, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură Oscillation” de Simona Maria Vladu. Curatorul expoziţiei: Laura Lucia Mihalca. Lucrările pot fi vizionate în perioada 13 mai – 17 iunie 2011. Evenimentul este sprijinit de fundaţia Ileana Mustatză. Partener media: revista Art Out.

„Dacă ar fi să caracterizez în două cuvinte expoziţia Simonei Vladu, aş spune atât: între timp(i).

De ce? Pentru că fiecare lucrare  are influenţele şi mesajul său.

Tablourile fac legătură între diferitele stări şi senzaţii trăite, sunt pauze de analiză şi de recompunere a celor trăite, imaginate şi visate.

Întâlnim accente decorative şi ludice, ironice şi curajoase, în lucrări precum By, Fish fish sau Hopeful, întâlnim note simbolice în lucrările Oscillation şi Safeguard, dar întâlnim şi tensiune apropiată de dramatism în lucrarea Angry bird.

Observăm şi repere din istoria artei, apropieri către fovism şi influenţe ale artei impresioniste în peisajele toscane solare.

Expoziţia se numeşte OSCILLATION tocmai pentru că adună momente diferite, stări diferite. Nu întâmplător numele este în engleză, fiind astfel dovada influenţelor multiple.

Oscilaţia este văzută ca o vibraţie puternică, ca o fluctuaţie de sentimente contradictorii, traduse prin intermediul culorii.

Fiecare lucrare este gândită ca un experiment şi este tratată ca atare, iar toată această diversitate stilistică este reunită sub aspectul tuturor celor trăite şi simţite, ori de multe ori imaginate de-a lungul timpului. ”, a spus Laura Lucia Mihalca, curatorul expoziţiei.

Simona Vladu a absolvit liceul de arte plastice Nicolae Tonitza şi acum este studentă în anul II la Facultatea de Arhitectură, în cadrul Universităţii Spiru Haret, iar “Oscillation” este prima sa expoziţie personală.

Număr de vizualizări :1469


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro