Cărţi digitale CorectBooks, în traducere: “Balkanic projects. La maison au lierre” de Florin Logreşteanu

mai 12th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Editura Corect Books a editat, pentru prima dată în format digital, un volum în traducere. “Balkanic projects. La maison au lierre” de Florin Logreşteanu a beneficiat de traducerea în franceză a Ramonei-Veronica Boboiu.

Traducerea în limba franceză a acestui roman prezintă o paletă variată de registre lingvistice, pornind de la limbaj colocvial, atingând exprimarea argotică, pe alocuri, și ajungând la un nivel susținut.

„Neologisme, arhaisme si regionalisme adaugă culoare și savoare frazelor, a căror nuanță îmi doresc sa o fi redat nealterata”. (Veronica-Ramona Boboiu).

Florin Logreşteanu este doctor în filologie şi profesor de literatură română şi universală la Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova. Membru, din 1999, al Uniunii Scriitorilor din România, a debutat cu schiţa “Balans” în 1974, în revista “Luceafarul”, la recomandarea lui S. Damian şi a prozatorului Nicolae Velea. A publicat, până astăzi, un volum de nuvele (Răspântia păsărilor, ed. Albatros, 1977) şi trei romane (Trepte, C.R., 1989; Inseparabilii, E.G.A., Craiova, 1995; Labirinturi, C.R., 2003), despre care s-au pronunțat critici importanți, precum L. Ulici, Dan Cristea, Constantin M. Popa, Eugen Negrici, N. Ciobanu, Marian Popa, G. Coşoveanu, Paul Aretzu etc. Alte apariţii editoriale: “Trepte” (roman – 1989); “Inseparabili” (roman- 1995); “Labirinturi” (roman – 2003)

Număr de vizualizări :1426


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro