Premiera spectacolului “Rebecca”, în regia lui Attila Béres, la TNO “Ion Dacian” din Bucureşti

mai 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 7-8 mai 2011, ora 19:00, la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti va avea loc premiera spectacolului “Rebecca”, în regia lui Attila Béres. “Rebecca” este una dintre cele mai de succes producţii semnate de echipa Sylvester Levay (muzică) – Michael Kunze (libretul), laureaţi ai premiului Grammy şi creatori ai celebrelor producţii „Mozart!”, „Elisabeth” şi „Marie Antoinette”.

Spectacolul este realizat în colaborare cu Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta, şi are la bază povestea romanului omonim scris de Daphne du Maurier îin 1938, care a făcut-o pe autoarea engleză una dintre cele mai celebre scriitoare ale vremii. Ca şi alte lucrări ale autoarei, precum „Jamaica Inn” sau „Birds”, şi „Rebecca” a fost adaptată pentru marele ecran de către regizorul câştigator al Premiului Oscar, Afred Hitchcock, devenind unul dintre cele mai cunoscute producţii ale acestuia.

Musicalul a fost prezentat în premieră la Viena, la Raimund Theater, pe 28 septembrie 2006, în regia lui Francesca Zambello şi a devenit în scurt timp un succes internaţional, jucându-se cu casa închisă pentru mai bine de trei ani consecutiv. În anii care au urmat, musicalul a fost montat cu acelaşi succes în Japonia şi Finlanda.

În 2010, „Rebecca” a avut premiera la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical din Budapesta, pe 18-19 martie, devenind una dintre cele mai apreciate producţii ale instituţiei. În prezent, varianta engleză a musicalului este în pregătire atât în Anglia, cât şi în Statele Unite. Mai multe lecturi ale piesei au avut deja loc la Londra şi la New York, premiera americană fiind programată pe Broadway în a doua parte a anului 2011, în regia lui Michael Blakemore.

Număr de vizualizări :1726


One Comment to “Premiera spectacolului “Rebecca”, în regia lui Attila Béres, la TNO “Ion Dacian” din Bucureşti”

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro