Marian şi Victoria Zidaru expun „Trăind şi lucrând la Dusseldorf”, la Galeria Simeza

mai 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 26 mai – 7 iunie 2011, la Galeria Simeza din Bucureşti publicul va putea vizita expoziţia Trăind şi lucrând la Dusseldorf” a artiştilor Marian şi Victoria Zidaru. Vernisajul va avea loc joi, 26 mai 2011, ora 18:00. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Recent întorşi dintr-o rezidenţă artistică la „Kulturampt  Dusseldorf”, perioadă în care cei doi au readus expresia plastică unei zone concentrate pe concept, artiştii Zidaru au avut în ultima vreme o perioadă creativă extrem de fertilă care s-a materializat într-o suită de proiecte, expoziţii de tapiserie, obiect, film şi sculptură prezentate la Atelierul am  Eck, Atelier Ausstelung –  din Meinersen şi la galeria Gerhard Hauptmann Haus din Dusseldorf.

Expoziţia „Trăind şi lucrând la Dusseldorf!” prezintă, preponderent, un proiect început de Zidaru la Dusseldorf şi susţinut de Oliver Gather, curatorul rezidenţei de la Kulturampt Dusseldorf. Intitulat „Îngerul Călător”, proiectul constă dintr-un înger realizat în manieră personală, dintr-o scândură, deplasat şi fotografiat în diverse situaţii. Astfel, Marian Zidaru a străbătut oraşul cu Îngerul în spate – prezenţa unui înger într-un spaţiu citadin (obositor, angoasat) aducând o prospeţime, o dimensiune spirituală şi o formă de reactualizare a elementului spiritual în cetate. Îmbinând atât elemente conceptuale cât  şi plastice, expoziţia „Trăind şi lucrând la Dusseldorf!” tratează cu naturaleţe şi firesc subiecte din cele mai diverse, de la alienarea individului în societatea contemporană şi până la rolul şi locul elementului spiritual în viaţa citadină.

O parte din această experienţă artistică de succes este prezentată în expoziţia de la Galeria Simeza.

Număr de vizualizări :1606


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro