Ioana Pârvulescu dezbate pe tema „Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea?”, la ICR

mai 17th, 2011 | By | Category: Postcard

Miercuri, 18 mai 2011, ora 18:00, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), va avea loc dezbaterea pe tema „Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea?”, susţinută de scriitoarea Ioana Pârvulescu, conferenţiar la Universitatea din Bucureşti. Evenimentul este organizat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN , organizat în colaborare cu  Institutul Cultural Român şi Editura Humanitas.

Ioana Pârvulescu este conferenţiar universitar la Facultatea de Litere din Bucureşti, unde predă literatură română modernă, şi a fost timp de 18 ani redactor la România literară. A iniţiat şi coordonat la Editura Humanitas colecţia de literatură universală „Cartea de pe noptieră”. Pasionată cititoare de documente de tip jurnal, memorii, scrisori şi ziare din care reface lumi pierdute, a scris mai multe cărţi de eseuri, reeditate de mai multe ori, între care Întoarcere în Bucureştiul interbelic (2003), În intimitatea secolului 19 (2005), Cartea întrebărilor (2010). Preocuparea autoarei pentru Caragiale s-a concretizat în două eseuri: În Ţara Miticilor. De 7 ori Caragiale (2008) şi Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale(2011). Romanul Viaţa începe vineri (2009) apare în 2011 şi în traducere suedeză.

Număr de vizualizări :1509


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro