Gabriela Adameşteanu, invitată la Noaptea Literaturii Europene la Amsterdam

mai 4th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 11 mai 2011, la Biblioteca Publică din Amsterdam, în cadrul Nopţii Literaturii Europene vor participa şapte autori europeni din Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie, România, Spania şi Ungaria. Institutul Cultural Român susţine prezenţa scriitoarei Gabriela Adameşteanu, considerată cea mai tradusă autoare din literatura română contemporană. Gabriela Adameşteanu va participa alături de Péter Nádas, Maureen Freely, Vicente Molina Foix, Stéphane Audeguy la o masă rotundă moderată de Margot Dijkgraaf, important critic literar olandez.

Gabriela Adameşteanu este cunoscută cititorilor olandezi graţie traducerilor efectuate de Jan Willem Boss, fost lector de neerlandeză la Universitatea din Bucureşti între 1982 şi 1984.

Noaptea Literaturii Europene la Amsterdam se înscrie în seria manifestărilor literare care au loc simultan în mai multe capitale europene în ziua de 11 mai pentru a pune în lumină valoroşi scriitori europeni. Manifestarea este organizată de EUNIC în Olanda,  în colaborare cu  Openbare Bibliotheek Amsterdam (Biblioteca Publică din Amsterdam) şi SICA (Centrul Olandez pentru activităţi culturale internaţionale).

Număr de vizualizări :1039


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro