Festivalul Internaţional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj „Très courts 2011”, a 14-a ediţie

mai 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 mai 2011, ora 16:00, la Casa Adam Müller Guttenbrunn din Timişoara, va începe Festivalul Internaţional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj „Très courts 2011”, a 14-a ediţie. Très courts” propune 3 secţiuni: selecţia internaţională, selecţia naţională şi Paroles de femmes.

Festivalul internaţional Très Courts are loc în luna mai 2011, în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 25 sunt din România, Ungaria şi Republica Moldova. În total, 13 ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul.

Très courts propune 3 secţiuni: selecţia internaţională, selecţia naţională şi Paroles de femmes. Durata filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă. Aşadar, toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental… Amatori sau profesionişti, la început de drum sau consacraţi, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii!

Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.

Selecţia internaţională

În noiembrie 2010, organizatorii francezi ai festivalului au lansat apelul la participare în întreaga lume. Echipa festivalului de la Paris a vizionat peste 1000 de filme timp de 2 luni, dintre care au reţinut 51 de Foarte scurt metraje – un program de aproape 3 ore – care formează selecţia internaţională.

Selecţia naţională România – Around the Très Courts

Încurajarea şi promovarea creaţiilor audio-vizuale locale este o prioritate a festivalului. Astfel, competiţia românească „Around the Très Courts” regrupează filme sub 3 minute, realizate în România. Selecţia filmelor a fost realizată de un juriu format din specialişti în audio-vizual şi parteneri ai festivalului. Acest juriu a reţinut 20 de filme care formează selecţia românească, proiectată în oraşele din ţară care găzduiesc festivalul.

Juriul va decide câştigătorul Marelui Premiu. În fiecare oraş participant, spectatorii vor putea vota filmul preferat, iar regizorul cu cele mai multe voturi câştigă Premiul Publicului. Premiile sunt oferite de  Orange şi Centrul cultural francez Cluj.

Selecţia Paroles de Femmes

Este formată anul acesta din 21 de filme foarte scurte şi pune femeia în centrul atenţiei, fie că e personaj sau regizor.

Coordonatorul Festivalului Très Courts în România, Ungaria şi Moldova este Centrul cultural francez Cluj.

Număr de vizualizări :1105


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro