CDPL propune “Lansările de la miezul nopţii”, la Sala Oglinzilor

mai 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 14 mai 2011, ora 23:00, la Casa Monteoru, Sala Oglinzilor (sediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti), Casa de Pariuri Literare invită publicul cititor la evenimentul “Lansările de la miezul nopţii”, precedate şi succedate de şase recitaluri, cu intervenţia EGG NO EGO inclusă. Evenimentul este inaugurat de la ora 23:00, cu lecturi susţinute de Doina Ioanid, Dumitru Bădiţa şi Diana Iepure. Întâlnirile neconvenţionale din Sala Oglinzilor reprezintă un proiect al Uniunii Scriitorilor din România, dedicat pasionaţilor de literatură.

Miezul nopţii este rezervat celor două lansări propuse de CDPL: “Casa scărilor” (poezie, debut) de Corina Bernic, Editura CDPL şi “O zi. Ultima” (roman) de Călin Torsan, Editura CDPL.

Corina Bernic scrie o „poezie de speriat copilul din tine“ (un copil al Epocii de Aur, desigur). Lucrurile se complică atunci când acesta se strecoară, ca un ilegalist, prin cotloanele de pe casa scării pe care o bântuie şi, pe nepusă masă, se năpusteşte şi te sperie la rândul lui, de ţi se face părul măciucă. (Constantin Acosmei)

“Cimbru, câinele meu, cel care mă înţelege mereu atât de bine, îşi fâlfâie coada pe lângă cracii pantalonilor mei. Îi pun manuscrisul în faţă şi-l rog să mă ajute cumva. Îl miroase curios, de două, trei ori, până îşi dă seama că nu-i bun de mâncat. E clar, cartea asta nu este bună de mâncat! Poate o fi bună la altceva. Nu ştiu, măcar ca paletă de ping-pong.”, a scris Călin Torsan,

De dimineaţă, de la ora 01:00, îi veţi putea asculta pe poeţii Sorin Gherguţ, Oana Cătălina Ninu şi Gabriel Daliş.

Număr de vizualizări :1664


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro