Artista Marieta Chirulescu expune la Nürnberg

mai 11th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 mai 2011, ora 20:00, la Kunstverein Nürnberg (Kressengartenstraße 2, Nürnberg), va avea loc vernisajul expoziţiei personale a Marietei Chirulescu. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 13 mai-3 iulie 2011.

Artista Marieta Chirulescu, stabilită la Berlin, se numără printre cei mai promiţători artişti români contemporani. Marieta Chirulescu a emigrat la vârsta de 18 ani în Germania, împreună cu părinţii şi sora sa geamănă (de asemenea artistă), aducând din ţară şi arhiva personală de fotografii a tatălui ei, arhitect peisagist, dar ale cărui instantanee sunt de fapt adevărate fotografii artistice. Din aceste fotografii, precum şi din cărţi sau reproduceri ale altor opere de artă Marieta Chirulescu extrage fragmente, pe care le prelucrează parţial cu ajutorul xerox-ului, prin scanare şi în final prelucrează noile compoziţii cu ajutorul Photoshop-ului.

Abstracte la prima vedere, lucrările misterioase ale Marietei Chirulescu păstrează spaţii de rezonanţă cu lumea reală, cu propria biografie, cu istoria artei în general.

În paralel sunt expuse în Neues Museum – Staatliches Museum für Kunst und Design Nürnberg şi alte lucrări ale Marietei Chirulescu din colecţia „Martin“.

Număr de vizualizări :1632


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro