20 de zile până la deschiderea Salonului internaţional al cărţii „Bookfest 2011“!

mai 7th, 2011 | By | Category: Eveniment

Cea de-a VI-a ediţie a Salonului internaţional al cărţii „Bookfest“, organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), se va desfăşura în perioada 25 – 29 mai 2011, în pavilioanele  C2 (14), C1 (15), C4 (16), C5 (17) şi C6 (C18) ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti. „Bookfest“ este considerat cel mai important eveniment al spaţiului cultural românesc, locul de întâlnire pentru experţii domeniului editorial: editori, librari, bibliotecari, ilustratori, tipografi, agenţi literari. Onorându-şi promisiunea de a crea o tradiţie prin invitarea unei ţări, după găzduirea – în 2010 – a Spaniei, ediţia din 2011 se va bucura de prezenţa Ungariei, de care România este legată prin vechi tradiţii de dialog cultural. Dorinţa organizatorului este să evidenţieze, la „Bookfest”, bogata moştenire culturală a Ungariei şi să încurajeze interesul cititorilor români pentru a o cunoaşte în mai mare profunzime. La 1 ianuarie 2011, Ungaria a preluat pentru şase luni preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene.

La această ediţie, sunt aşteptaţi oaspeţi de seamă din Ungaria: Péter ESTERHÁZY, Péter NÁDAS, Attila BARTIS şi Ádám BODOR, Gábor CSORDÁS, Gabriella KOSZTA, András FORGÁCH, Márta JÓZSA şi Anikó FÁZSY, Mihály LAKATOS şi KŐRÖSSI P. József, însoţiţi de traducătoarea Anamaria POP. Ei vor primi replica literară de la scriitorii români: Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameşteanu, Denisa Comănescu, Alex Ştefănescu, Carmen Muşat, Iulia Popovici, Florian Filip.

Pavilionul Internaţional (C6) va găzdui, în apropierea Standului Naţional al Ungariei, două expoziţii prezentate de invitatul de onoare, dialoguri între scriitori, sesiuni de autografe, spaţii de promovare, spectacole de teatru, concerte.

„Clubul şoriceilor de bibliotecă”, spaţiu dedicat copiilor,  îsi va aştepta prietenii mai vechi şi mai noi cu activităţi interesante şi multe surprize, în pavilionul C5.

Număr de vizualizări :1582


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro