100 de ani de relaţii diplomatice între Elveţia şi România

mai 9th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 10 mai 2010, ora 11:00, la Muzeul Naţional de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti), va avea loc vernisajul unei expoziţii de documente diplomatice şi lansarea volumului “Elveţienii în România” de Claudia Chinezu. La eveniment vor participa E.S. domnul Teodor Baconschi, ministrul român al Afacerilor Externe, şi E.S. domnul Livio Hurzeler, Ambasadorul Elveţiei.

2011 este un an deosebit pentru Elveția și România, marcând aniversarea a 100 de ani de relații diplomatice. La data de 10 mai 1911, România îl numea pe Nicolas B. Cantacuzène în funcția de Ministru plenipotențiar în Elveția. Cinci ani mai târziu, Elveția îl desemna pe Gustave Boissier în aceeași funcție, la București. Ambasada Elveției și Ministerul român al Finanțelor Publice inaugurează anul acesta contribuția financiară elvețiană pentru România în procesul de extindere al Uniunii Europene. Această contribuție în valoare de 181 de milioane de franci elvețieni vizează reducerea disparităților socio-economice între vechii  și noii membri ai Uniunii Europene și între diferitele regiuni ale României.

În vederea celebrării a 100 de ani de relații diplomatice, Ambasada Elveției organizează și sprijină diverse evenimente care vor avea loc pe tot parcursul anului, în mai multe orașe din țară. Celebrarea Centenarului are ca scop consolidarea și întărirea relațiilor de prietenie dintre cele două țări și evidențierea prezenței Elveției în România.

Număr de vizualizări :1414


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro