“Pansamentrup/ Bandagebody” de Florina Zaharia

mai 4th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Fundaţiei Culturale Antares, în seria „poezii de colecţie”, va apărea “Pansamentrup/ Bandagebody” de Florina Zaharia, un volum bilingv, (român– englez), în traducerea scriitoarei Carmen Racoviţă.Volumul va fi lansat în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură „Antares” care se va desfăşura în perioada 27 mai – 4 iunie 2011 la Galaţi, Brăila, Buzău şi Tulcea.

„Pansamentrup e un fel de plasture uriaş care opreşte sângele: un pansament cu gust şi miros de carne crudă, de răni şi tăieturi. Un trup care atârnă în el însuşi cu mii de vinişoare-licurici rănind întunericul. Un mic jurnal în care spun răspicat că uneori poezia e duşmanul meu şi într-o zi una dintre noi va muri. De această dată Frica e un personaj căreia i s-au luat toate puterile fiind adusă la tăcere de o soluţie nu foarte poetică: „pansează-mă, numai aşa pot să intru în mine”., a scris autoarea.

Număr de vizualizări :2765


2 Comments to ““Pansamentrup/ Bandagebody” de Florina Zaharia”

  1. Felicitări distinsei poete gălăţene pentru volumul ce urmează să apară! Cu siguranţă încă un volum special, tandru dar şi răscolitor, o odă închinată celei mai profunde naturi umane, o poezie în esenţă tare – aşa după cum ne-a obişnuit draga noastră EUA. Felicitări Florina Zaharia şi la cât mai multe scrieri, care nu vor face altceva decât să-ţi reconfirme valoarea, deja unanim recunoscută!
    Cu sentimente de aleasă preţuire,
    Gheorghe A. Stroia
    Redactor -şef al Revistei universale de creaţie şi atitudine culturală ARMONII CULTURALE http://www.armoniiculturale.ro

  2. linda spune:

    astept cu drag sa cumpar cartea….Florina,ai cele mai expresive poezii…le ador…succes mult

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro