“Întoarcerea huliganului” de Norman Manea şi “Viaţa începe vineri” de Ioana Pârvulescu, primele titluri ale editurii suedeze “2244”

mai 8th, 2011 | By | Category: Postcard

Grupul editorial suedez Bonnier înfiinţează o nouă editură – “2244” specializată în literaturile din zona Mării Negre, în principal literatura română.  Nou-înfiinţata editură va publica opt-zece titluri pe an, primele două titluri româneşti din oferta editorială fiind “Întoarcerea huliganului” de Norman Manea şi “Viaţa începe vineri” de Ioana Pârvulescu.

Unul dintre iniţiatorii editurii “2244” este Institutul Cultural Român de la Stockholm, a cărui colaborare cu grupul editorial Bonnier, începută cu câţiva ani în urmă, va continua şi pe viitor: ”Cu toate că a dat lumii mai mulţi laureaţi ai Premiului Nobel pentru literatură, zona Mării Negre rămâne o pagină albă pentru majoritatea cititorilor suedezi. “2244” va schimba în sfârşit această percepţie”, a declarat Dan Shafran, Directorul ICR Stockholm, presei suedeze.

Potrivit reprezentanţilor “2244”, editura îşi propune să fie o contrapondere la influxul de literatură anglosaxonă: “Manhattan-ul a fost deja cucerit, există însă şi alte lumi care aşteaptă să fie descoperite”, a declarat editorul Ingemar Nilsson. “Literaturile din jurul Mării Negre sunt prea puţin cunoscute în Suedia, lucru pe care ne propunem să-l schimbăm. A porni această editură e ca şi cum ai rupe un stăvilar”.

Număr de vizualizări :2124


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro