“Imigranţii” de Ioana Baetica

mai 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

La Editura Polriom, în colecţia “Ego. Proză”, va apărea romanul “Imigranţii” de Ioana Baetica. Roman-puzzle,  “Imigranţii” redă cinci poveşti ale unor „imigranţi” români: Răzvan, Maria, Traian, Sabina şi Gruia, ce se întâlnesc în Londra. Prezentul narativ leagă însă cele cinci poveşti. Descoperim astfel o lume boemă a Londrei, adeseori ademenită de binefacerile traiului burghez, descoperim un plan bine construit, al homosexualităţii – în al cărei „univers“ ne introduce unul dintre personajele centrale, Răzvan.

Situaţia fiecăruia dintre protagonişti este una deloc melodramatică, naraţiunea nu alunecă în această direcţie – dimpotrivă, poveştile sunt în general de succes, iar „drama“, puţin prezentă în mod afişat, explicit, e una a asediului metropolei, una de tip Babel, în care sunt puse faţă în faţă mai degrabă prejudecăţile raportului Vest/Est decât greutăţile pe care le au de întâmpinat personajele.

Ioana Baetica a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti. A frecventat cenaclul literar Euridice şi, de asemenea, a fost moderator al cenaclului literar Litere 2000, Facultatea de Litere. A publicat proze, eseuri, recenzii de carte în România Literară, Fracturi, Vatra, Deci (suplimentul Academiei Caţavencu), Ziarul Financiar, Ziua literară, New Internationalist (Oxford, Toronto). La Editura Polirom a debutat cu volumul Fişă de înregistrare (2004).

Număr de vizualizări :2250


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro