“Un atlas al dorinţelor zadarnice” de Anuradha Roy

mai 31st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas Fiction, în colecţia “Raftul Denisei”, a apărut volumul “Un atlas al dorinţelor zadarnice” de Anuradha Roy, în traducerea Irinei Bojin. O poveste de iubire despre doi oameni care se regăsesc atunci când lumea lor se prăbuşeşte iar toţi cei dragi îi părăsesc, “Un atlas al dorinţelor zadarnice” a fost publicat până în prezent în şaisprezece ţări.

În 1907, Amulya Babu a înfiinţat o făbricuţă în Songarh, un târg liniştit aşezat aproape de locul unei cetăţi străvechi de mult înghiţite de junglă. Nu ştia că în acea clipă i se hotăra destinul: sub acoperişul casei visurilor lui se vor împleti sau despărţi destinele a trei generaţii, în grădina luxuriantă se vor înfiripa iubiri şi se vor frânge inimi, iar zidurile groase se vor dovedi neputincioase în faţa Istoriei.

„O scrisoare de dragoste adresată unei Indii acum dispărute, o ţară a inocenţei şi a nopţilor de vară îmbălsămate de mirosul iasomiei.” (Financial Times)

Scriitoarea indiană ANURADHA ROY îşi împarte viaţa între New Delhi, unde lucrează ca editor la editura academică Permanent Black, şi Ranikhet, un oraş în Himalaya. În anul 2006, s-a numărat printre finaliştii premiului International Young Publisher of the Year, acordat de British Council. Romanul ei de debut, Atlasul dorinţelor zadarnice (An Atlas of Impossible Longing), a fost publicat simultan în anul 2008 în India şi Marea Britanie, fiind până în prezent tradus în şaisprezece limbi, şi a fost finalist Crossword Prize. În 2011 vede lumina tiparului cel de-al doilea roman al autoarei, “Folded Earth”.

Număr de vizualizări :1844


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro