“Trei tigri triști” de Guillermo Cabrera Infante, lansat la Institutul Cervantes

mai 11th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 12 mai 2011, ora 17:30, la Institutul Cervantes (Str. Marin Serghiescu nr. 12, București), va avea loc lansarea volumului Trei tigri triștide Guillermo Cabrera Infante, Editura Curtea Veche Publishing. Evenimentul este organizat de Curtea Veche Publishing și Institutul Cervantes. Vor fi prezenţi: doamna María Méndez de Valdivia, Atașatul pentru Învățământ al Ambasadei Spaniei la București, și prof. Dr. Dan Munteanu Colan, care a semnat traducerea volumului. La eveniment mai participă: Ana Chirițoiu, antropolog, jurnalist cultural și traducător și Grigore Arsene, Director General al Curtea Veche Publishing.

“Trei tigri triști” a fost apreciat ca „una dintre cărţile cele mai jucăuşe care a ajuns în SUA din Cuba”, „un Ulise cubanez mai modern, mai sexy, mai amuzant” (Dalkey Archive) prin care Cabrera Infante “intră în primul rând al romancierilor latinoamericani, alături de Şotron al lui Cortázar şi Un veac de singurătate al lui García Márquez” (New York Review of Books).

Sub numele original “Tres tristes tigres”, cartea lui Guillermo Cabrera Infante a avut un caracter experimental şi în 1965, atunci când a apărut, a reprezentat o ruptură de canoanele clasice ale romanului printr-o extraordinară inovaţie lingvistică. În volum pot fi întâlnite fragmente sau chiar pagini întregi care redau vorbirea colocvială, de zi cu zi, cu greşeli de pronunţie, de ortografie sau chiar si de punctuatie. Traducătorul acestui volum, prof. dr. Dan Munteanu Colán, a reuşit să redea cu mare acurateţe autenticitatea scriiturii lui Cabrera Infante.

Număr de vizualizări :2028


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro