“Ştiri despre o răpire” de Gabriel García Márquez

mai 17th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO, în colecţia “Biblioteca Gabriel García Márquez”, a apărut volumul Ştiri despre o răpire” de Gabriel García Márquez, în traducerea Sarmizei Leahu.

Gabriel García Márquez abordează istoria actuală a Columbiei, relatând sechestrarea a zece jurnalişti din ordinul lui Pablo Escobar, şeful cartelului de la Medellin. Faptele au loc într-un climat de puternice tensiuni sociale, marcat de ascensiunea traficanţilor de droguri. Cu măiestria sa narativă inconfundabilă, García Márquez transformă un reportaj într-un roman-cronică dinamic şi documentat, care reflectă contradicţiile unei societăţi distruse de cel mai dăunator drog: puterea oferită de banii prea uşor obţinuţi.Gabriel García Márquez este cel mai cunoscut scriitor columbian din toate timpurile şi unul dintre cei patru scriitori latino-americani laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură. Considerat a fi unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, dacă nu cel mai important, Gabriel García Márquez este întemeietorul pe plan mondial al realismului magic. Şi-a început cariera ca jurnalist, a scris multe opere de nonficţiune şi povestiri, dar celebritatea i-a fost adusă de romanele Un veac de singurătate şi Dragostea în vremea holerei.

Număr de vizualizări :1506


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro