“Patru bărbaţi plus Aurelius” de Doina Ruşti, lansat la Bucureşti

mai 15th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 19 mai 2011, ora 19:30, în Club Control (Str. Academiei nr. 19, Bucuresti), va avea loc o discuţie despre romanul “Patru bărbaţi plus Aurelius” de Doina Ruşti, apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. Invitaţi: Dan Silviu Boerescu, Daniel Bănulescu, Bogdan Alexandru-Stănescu, Bogdan Odăgescu. Moderator: Oana Boca.
O femeie întâlneşte un bărbat seducător, ceea ce îi readuce în memorie alţi patru bărbaţi din viaţa ei, pe care îi consideră vinovaţi de multe. Cu timpul, însă, ne dăm seama că lucrurile stau exact invers. Iar cheia acestei „mici” greşeli de percepţie se află în laba unui pisoi.

„Este romanul unuia dintre cei mai enigmatici motani ai literaturii române, o figură felină care se înscrie foarte bine în seria de personaje obsesive, marca Doina Ruşti.” (Bogdan Odăgescu)

„Doina Ruşti creează, în romanele sale, scenarii şi psihologii care se derulează ca ferestrele unui hipertext.” (Roberto Merlo)

Doina Ruşti este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane. Romanul “Fantoma din moară” (Polirom, 2008) a fost nominalizat la patru premii importante şi distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat romanele “Omuleţul roşu” (2004), “Zogru” (Polirom, 2006), “Lizoanca la 11 ani” (2009), precum şi un puzzle narativ – “Cămaşa în carouri şi alte 10 întîmplări din Bucureşti” (Polirom, 2010). Unele dintre scrierile sale au fost traduse sau sînt în curs de traducere în bulgară, franceză, spaniolă, italiană şi maghiară. Printre distincţiile care i s-au acordat se numără şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2006), Premiul revistei “Convorbiri literare” (2006), Medalia de Aur a Schitului Darvari pentru merite literare (2008).

Număr de vizualizări :1968


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro