“Oksa Pollock” de Anne Plichota şi Cendrine Wolf, la concurenţă cu “Harry Potter”

mai 24th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

În curând, va fi lansat volumul “Oksa Pollock: Tărâmul invizibil” (vol. 1) de Anne Plichota şi Cendrine Wolf, Editura Allfa, un proiect editorial adresat cititorilor tineri, cartea despre care întreaga lume crede că va înlocui aventurile lui Harry Potter. Bestseller mondial, aflat în curs de ecranizare, „Oksa Pollock se va găsi în librăriile din România de la 1 iunie 2011.

Oksa Pollock se consideră o adolescentă ca toate celelalte. Adoră astronomia, rockul şi mersul pe role. Urăşte culoarea roz, insectele şi să se remarce în public. Până aici, nimic neobişnuit. Numai că, într-o seară, totul se schimbă: Oksa descoperă, uluită şi înspăimântată, că are puteri supranaturale! Şi încă nu e tot. În aceeaşi seară, pe trupul ei apare o cicatrice cât se poate de stranie. Bunica Dragomira, confidenta ei excentrică, însoţită de o suită de creaturi nemaivăzute, îi dezvăluie marele secret al originii lor: familia Pollock vine din Edefia, o lume invizibilă aflată în pericol, iar Oksa este ultima speranţă de salvare a acestui ţinut mirific. Dar va avea oare curaj să se lanseze în această aventură grandioasă? Şi cine îi va sta alături?

Atenţie, carte magică! După ce veţi face cunoştinţă cu Oksa, nu vă veţi mai putea despărţi de ea, de formidabila familie Pollock şi de creaturile extravagante ca Binevoitoarele, Sisizurliii şi Abominarii.

Născută la Colmar, Cendrine Wolf (41 de ani) a urmat Facultatea de Sport, apoi a început să lucreze în sectorul socio-cultural. Iubeşte ilustraţia fără computer, viteza şi literatura fantastică. În prezent este bibliotecară şi locuieşte la Strasbourg.

Anne Plichota (42 de ani) s-a născut la Dijon şi a locuit în diverse regiuni din Franţa. După ce a studiat limba şi cultura chineză, a lucrat ca profesoară, asistentă medicală, redactor şi bibliotecară, meserie pe care o practică şi astăzi. Este fascinată de cultura engleză şi americană, de literatura gotică şi de poveştile pe care le adună de la cei din jur.

Primul volum din “Oksa Pollock” (din seria de cinci) a fost scris din pasiune şi publicat în regim propriu, după ce a fost refuzat de prestigioasa Editură Gallimard. Uluitorul succes la public pe care l-a avut cartea, ca şi scrisorile fanilor, i-au convins până la urmă pe editorii francezi că romanul merită o difuzare mai largă, fiind publicat în 2010 şi ajungând rapid bestseller internaţional.

Număr de vizualizări :1746


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro