“Noirs” de Arnaud Ngatcha, la Mediateca “André François” a Institutului Francez din Timişoara

mai 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 25 mai 2011, ora 18:00, la Mediateca “André François” a Institutului Francez din Timişoara, va avea loc proiecţia filmului “Noirs” de Arnaud Ngatcha, 2007.

Filmat în Franţa, Antile şi Senegal, acest film abordează tematica negrilor, recurentă azi în Franţa. Sub forma unei anchete care cuprinde imagini de arhivă, fimul prezintă diferite episoade istorice care au legat Franţa de comunitatea neagră cu scopul de a înţelege impactul scalviei, al colonizării şi al imigrării africane privind identitate Negrilor şi reprezentarea lor în societatea franceză. Documentarul este urmat de interviuri cu personalităţi precum Aimé Césaire, scriitor şi politician de origine franceză.

Număr de vizualizări :1643


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro