“Dictatura lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989) Geniul Carpaţilor” de Adam Burakowski

mai 28th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 29 mai 2011, ora 12:00, la standul Editurii Polirom& Cartea Românească, în cadrul Bookfest 2011, va avea loc lansarea volumului “Dictatura lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989) Geniul Carpaţilor” de Adam Burakowski, Editura Polirom, Colecţia “Historia”, în traducerea lui de Vasile Moga. Despre volum vor vorbi: Stejărel Olaru, Marius Oprea şi Adrian Cioroianu.

„Volumul are la bază surse bibliografice numeroase, româneşti şi străine, ceea ce demonstrează o abordare atentă – pentru că, până la urmă, tema istoriei regimului ceauşist este provocatoare, dar şi anevoioasă, complicată prin capcanele pe care le poate intinde.” (Stejărel Olaru)

„Este o carte care vrea să arate că nu e rentabil să fii sclav şi, dacă, citind ce am scris eu, fie şi numai o singură persoană renunţă la statutul de sclav, atunci consider că a meritat să consacru şase ani de muncă pentru a o scrie. Cu aceeaşi speranţă astept şi editia în limba română.” (Adam Burakowski)

Pe 31 mai 2011, ora 18.00, volumul va fi lansat la Iaşi, la Librăria „Orest Tafrali”. Invitaţi speciali: Liviu Antonesei şi Alexandru-Florin Platon.

Adam Burakowski (n. 1977) este doctor în ştiinţe politice, absolvent al Institutului de Istorie al Universităţii din Varşovia (2001) şi al Institutului de Studii Est-Europene al Universităţii din Varşovia (2004). În 2003 a efectuat stagii la Cold War International History Project din cadrul Woodrow Wilson International Center for Scholars din Washington, respectiv la Ambasada Republicii Polone din Bucureşti. Din 2004 este asistent, iar din 2007 lector la Institutul de Studii Politice al Academiei Poloneze de Ştiinţe. Între 2006 şi 2010 a fost director adjunct al postului de radio Polonia International. Din 2009 face parte din consiliul de gestionare a proiectului reţe¬lei europene de radio Euranet. Este coautor (împreună cu Aleksander Gubrynowicz şi Paweł Ukielski) al cărţii 1989 – Toamna Naţiunilor (Varşovia, 2009).

Număr de vizualizări :2218


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro