“Dancing Dreams”, ultima peliculă ce poartă semnătura coregrafică a Pinei Bausch, pe marile ecrane din România

mai 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 27 mai 2011, în cinematografele din România va rula filmul documentar german Dancing Dreams”, în regia Annei Linsel și a lui Rainer Hoffmann. Producția germană Dancing Dreams”  redă experiența inedită a unor tineri care repetă timp de aproape un an  spectacolul de dans Kontakthof” de faimoasa coregrafă Pina Bausch.

În fiecare sâmbătă, 40 de elevi din Wuppertal, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, au repetat sub îndrumarea dansatoarelor Jo-Ann Endicott și Bénédicte Billiet și sub intensa observație a Pinei Bausch.

Filmul redă repetițiile elevilor care culminează cu seara premierei spectacolului. Adolescenții sunt surprinși făcând primele lor încercări stângace de a transforma ideile și elementele dansului în mișcare, coregrafie și de a dezvolta o expresie proprie a corpului. În decursul unui an tinerii se descoperă iar procesul prin care trec îi ajută să se maturizeze.

Spectacolul de dans “Kontakthof” poartă semnătura inconfundabilă a coregrafei Pina Bausch și vorbește despre diversele forme pe care le poate lua interacțiunea dintre oameni, întâlnirile dintre un el și o ea, căutarea dragostei și a afecțiunii cu toate neliniștile, dorințele și îndoielile care vin odată cu asta.

Faimoasa dansatoare Pina Bausch, numită și “coregrafă a sufletelor” a murit în vara anului 2009. Considerată una din figurile cheie ale dansului modern și recunoscută pentru originalitatea spectacolelor sale, Pina Bausch a inventat conceptul de teatru-dans. A lucrat cu regizorul Pedro Almodovar pentrul filmul Vorbeşte cu ea/Habla con ella în care dansează un fragment din spectacolul Cafe Müller, iar Federico Fellini a distribuit-o în pelicula Şi corabia înaintează/ E la nave va. “Dancing Dreams” este ultima sa peliculă și prezintă cel din urmă interviu  cu faimoasa coregrafă și dansatoare.

Filmul “Dancing Dreams” a avut premiera mondială în 2010 la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în cadrul secțiunii Berlinale Special și a primit mențiunea specială a Juriului la Dance on Camera Festival din New York.

Trailerul oficial al filmului poate fi vizionat accesând linkul următor: http://bit.ly/jlHP5p

Lansarea în România a filmului “Dancing Dreams” este susținută de Centrul Național al Dansului și de Goethe-Institut.

Număr de vizualizări :1568


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro