“Cum ne construim duşmanul” de Umberto Eco

mai 14th, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia “Plural M”, va apărea volumul “Cum ne construim duşmanul” de Umberto Eco, în traducerea Ştefaniei Mincu.

Pentru a se putea defini, o societate are nevoie de un duşman care să fie complet diferit de ea; o dovedesc regimurile rasiste, în frunte cu naziştii şi fasciştii, care şi-au inventat un inamic monstruos folosindu-se de argumente intolerabile. O dovedesc de asemenea, astăzi, societăţile ce urmăresc să obţină consensul general prin găsirea unui duşman în „alteritatea“ imigranţilor. Pornind de la o serie de reflecţii critice, Eco abordează pe rând toate temele sale predilecte: sistemele media, utilizarea abuzivă a ştiinţei, literatura şi cultura populară.

Umberto Eco este scriitor, profesor de semiotică, unul dintre cei mai importanţi gânditori contemporani. A scris romane, studii de semiotică, estetică şi teorie literară. De acelaşi autor la Editura Polirom au mai apărut: Misterioasa flacără a reginei Loana (2004),  Pendulul lui Foucault (2005), Cum se face o teză de licenţă (2006), Numele trandafirului (2007, 2010), Baudolino (2007), Limitele interpretării (2007),  A spune cam acelaşi lucru (2008), Apocaliptici şi integraţi (2008), Insula din ziua de ieri (2009), De la arbore spre labirint. Studii istorice despre semn şi interpretare (2009), Kant şi ornitorincul (ed. a II-a, 2010), Cimitirul din Praga (2010).

Număr de vizualizări :1896


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro