“Cortina de celuloid”, o serie de filme din perioada Războiului Rece, la Berlin şi Londra

mai 31st, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 1 – 22 iunie 2011, la Zeughauskino im Deutschen Historischen Museum din Berlin, Institutul Goethe prezintă, împreună cu reţeaua EUNIC, o serie de filme de spionaj din perioada Războiului Rece. Programul va fi deschis de filmul românesc „S-a furat o bombă“ (1961), în 1 iunie, la ora 20.00.

Regizorul acestei comedii SF fără dialoguri este Ion Popescu-Gopo, care a câştigat în 1957 premiul Palme d’Or la Cannes, pentru scurtmetrajul său „Scurtă istorie“.

În filmul prezentat, un tânăr domn culege flori pe o câmoie, când apare din senin o armată. Eroul nostru, care nu are nume, se află pur şi simplu în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Intră în posesia unei genţi în care se află, se pare, o bombă atomică.

În perioada 6-9 mai 2011, filmele sunt prezentate şi la Londra. Acesta este un proiect comun al EUNIC Londra şi EUNIC Berlin.

Programul complet poate fi găsit la pagina web: http://www.goethe.de/ins/gb/lp/prj/cel/prg/en7500302.htm

Număr de vizualizări :1745


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro