Se lansează a doua etapă a proiectului “studiOpera”, implementat de ONB

apr. 5th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 6 aprilie 2011, ora 11:30, în foaierul Operei Naţionale Bucureşti, va avea loc conferinţa de presă a proiectului “studiOpera”, un proiect implementat pe parcursul a trei ani de către Opera Naţională Bucureşti (ONB) – prin Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” (SEOB) – în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano şi SVASTA ICG România şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”.

În prezent se desfășoară a doua etapă a proiectului, ce constă în organizarea de cursuri pentru formatori, pe cele șase domenii stabilite în proiect. „Formarea de formatori” este realizată cu sprijinul specialiştilor Academiei Teatrului La Scala, într-un program de mobilitate între România şi Italia. De exemplu, cursul de Tehnică vocală şi interpretativă desfășurat la Milano a beneficiat de îndrumarea a două mari personalităţi ale artei lirice – soprana Luciana Serra şi baritonul Renato Bruson, iar cursul de Tehnica dansului clasic a fost predat la Milano de către Frederic Olivieri, directorul Companiei de balet a Teatrului Scala.

Număr de vizualizări :1617


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro