Poezie religioasă, în interpretarea autorilor Liliana Ursu, Mihaela Malea Stroe, Daniel Drăgan, Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor, la Braşov

apr. 26th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 29 aprilie 2011, ora 17:00, la Casa Mureşenilor (Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov), va avea loc o întâlnire cu poezia religioasă, în interpretarea autorilor Liliana Ursu, Mihaela Malea Stroe, Daniel Drăgan, Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor. Evenimentul este realizat de Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, Fundaţia „Arania” Braşov şi Grupul de litere-sunete-şi-culori „Caii verzi de pe pereţi”. Moderatori: Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor.

În cadrul evenimentului, momentele muzicale vor fi asigurate de elevii Liceului de Muzică ”Tudor Ciortea”: Maria Magdalena Boroş Lazăr, Larisa Calinciuc şi Răzvan Păun (vioară), Adnana Cristina Gavrilă (canto), la pian : prof. Raluca Ciucă.

Invitata manifestării, poeta Liliana Ursu, este autoarea a opt volume de versuri, redactor la Radiodifuziunea  Română , bursier Fulbright, profesor la Universitatea de Stat din Pennsylvania, profesor asociat la Facultatea de limba şi literatura engleză a Universităţii de Stat din  Louisville, SUA, deţine premiul Societăţii Poeţilor Britanici pentru cea mai bună carte de poezie în traducere, premiul USR pentru poezie, premiul pentru poezie al revistei  Luceafărul, este traducător de limba engleză, franceză, italiană, participantă la Festivalurile de poezie de la Struga, Barcelona, Viena, Amsterdam, Bruxelles, Athena, Lisabona, prezentă în antologii internaţionale şi în reviste culturale din 17 ţări, distinsă cu Ordinul Meritul Cultural în grad de „Cavaler”.

Număr de vizualizări :1843


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro