Expoziţia “Icoana pe sticlă…timp de credinţă în spaţiul Transilvaniei”, vernisată la Budapesta

apr. 17th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 19 aprilie 2011, la Muzeul de Istorie – Galeria de Pictură a Capitalei – Muzeul Kiscelli din Budapesta (Sala Oratorium), va avea loc vernisajul expoziţiei “Icoana pe sticlă…timp de credinţă în spaţiul Transilvaniei”, la invitaţia Institutului Cultural Român din Ungaria. Expoziţia cuprinde 33 de icoane pictate pe sticlă, aparţinând “Colecţiei de icoane – obiecte de cult” a Muzeului ASTRA din Sibiu.

Expoziţia este inclusă în programul Conferinţei “Arta religioasă maghiară şi românească din Evul Mediu până în prezent. Schimburi culturale şi intelectuale între Orient şi Occident”,  conferinţă organizată de Institutul Cultural Român, în colaborare cu Institutul Francez din Budapesta.

Număr de vizualizări :1722


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro